IOM: Terugkeer vanuit vreemdelingenbewaring

Deze hoofdrubriek bevat 3 rubrieken:

IOM: Terugkeer vanuit vreemdelingenbewaring

Internationale Organisatie voor Migratie

Omschrijving

Migranten die geen recht op verblijf in Nederland hebben, kunnen door de overheid in vreemdelingenbewaring worden geplaatst ter voorbereiding van hun vertrek uit Nederland. IOM vindt het belangrijk dat mensen ook tijdens hun verblijf in bewaring de mogelijkheid hebben om hun terugkeer zelf te organiseren.

Doelgroep

Migranten die in vreemdelingenbewaring verblijven omdat ze geen recht hebben op verblijf in Nederland.

Ondersteuning

IOM is aanwezig in alle centra voor vreemdelingenbewaring om migranten te informeren over vrijwilliger terugkeer en verleent hen desgewenst assistentie. IOM ondersteunt bijvoorbeeld bij de aanvraag van een reisdocument, boekt en betaalt een ticket, kan zorgen voor medische begeleiding en kan eventueel een financiële bijdrage meegeven

Een migrant in vreemdelingenbewaring kan rechtstreeks contact opnemen met een van de IOM Project Officers, via het telefoonnummer +31(0)88 746 44 66 of door het invullen van een sprekersbriefje in de detentielocatie.

Duur van het project

Vanaf 01 juli 2015 tot en met 30 juni 2018

Landen

Niet landgebonden

Contact

Internationale Organisatie voor Migratie (IOM)
Carnegielaan 12
2517 KH Den Haag

Bel onderstaand telefoon- nummer voor meer informatie en het maken van een afspraak voor een IOM-spreekuur. Een gesprek met een IOM-medewerker is vertrouwelijk en zonder verplichtingen.