WereldTools 2018-2021

Deze hoofdrubriek bevat 3 rubrieken:

WereldTools 2018-2021

Stichting WereldWijd

Omschrijving

Het project 'WereldTools 2018-2021' van stichting WereldWijd ondersteunt deelnemers met het opzetten van een eigen klein bedrijf om zo spoedig mogelijk na terugkeer weer economisch actief te kunnen worden. Stichting WereldWijd heeft inmiddels in ruim 50 landen aan meer dan 500 terugkerende deelnemers economisch perspectief kunnen aanbieden door het opsturen van materialen en gereedschappen. Gerealiseerde projecten zijn bijvoorbeeld een laswerkplaats, computerschool, copyshop, dj, fotostudio, elektrobedrijf, fietsreparatie, garage , journalist, kapsalon, beautysalon, nagelstudio, kippenboerderij, agrarisch bedrijf, klusbedrijf, loodgietersbedrijf, naaiatelier, restaurant, schilder, slagerij, taxibedrijf, timmerwerkplaats, wasserij, webshop, webdesign een winkel.

Doelgroep

(Ex-)asielzoekers en/of illegaal verblijvenden.

Ondersteuning

  • De medewerkers van Stichting WereldWijd bespreken met de deelnemers het plan van aanpak voor het starten van een klein bedrijf en kijken ook naar wat de terugkeerder met en voor de omgeving (familie, vrienden) kan betekenen. Vervolgens wordt samen gekeken welke materialen er nodig zijn om het plan te realiseren. Dan wordt een kist met machines, gereedschappen en materialen gevuld om het geplande bedrijf te kunnen opstarten. De materialen in de kist zijn tweedehands opgeknapte materialen maar er kunnen nieuwe materialen aangeschaft worden. Na vertrek van de deelnemer wordt de kist opgestuurd.

Voorwaarden

Deelnemers dienen te beschikken over een v-nummer en zijn bereid actief mee te werken aan zijn of haar terugkeer.

Duur van het project

Vanaf 01 juli 2018 tot en met 30 juni 2021

Samenwerkingsverbanden

Vrijwillig of zelfstandig vertrek.

Overige bijzonderheden

Op de website van Stichting WereldWijd is meer informatie te vinden.Vanuit de voorafgaande projectperiode is een slotmagazine gepubliceerd; dit is ook online te bekijken.

Landen

Afghanistan, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Bangladesh, Bosnië, Brazilië, Burundi, China, Cuba, Egypte, Ethiopië, Gambia, Georgië, Ghana, Guinee (Conakry), Indonesië, Irak, Iran, Ivoorkust, Jordanië, Kameroen, Kenia, Kosovo, Liberia, Libië, Mali, Marokko, Mongolië, Nepal, Nigeria, Oeganda, Oekraïne, Oezbekistan, Pakistan, Ruanda, Rusland, Senegal, Servië, Sierra Leone, Somalië, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Tanzania, Togo, Tunesië, Vietnam, Zimbabwe, Zuid-Afrika

Contact

Stichting Wereldwijd
Klompenstraat 1a
6251 NE Eckelrade
Bereikbaar op ma t/m do van 8:30 tot 16:30 uur.

Projecten van Stichting Wereldwijd