Terence hervond zijn passie voor pluimvee

Deze hoofdrubriek bevat 4 rubrieken:

Terence hervond zijn passie voor pluimvee

Terence was in Uganda kippenboer geweest. In het kader van zijn voorbereiding op terugkeer vond Solid Road een stageplek van twee maanden voor hem bij een kippenbedrijf in Nederland, met maar liefst 6.000 vrijlopende biologische kippen.

Terence heeft erg genoten van deze stageplek. Hij hervond er zijn passie voor de veerhouderij. Toen zijn stage was afgelopen zei hij: “You planted a seed in me and I will take it to Uganda'.

Toen Terence terugging heeft de partnerorganisatie van Solid Road in Uganda Terence fantastisch ondersteund bij de herintegratie. De partnerorganisatie heeft samen met Terence alle materialen gekocht voor een kippenhouderij in zijn oude woonplaats. Binnen een maand heeft Terence een eigen grote kippenschuur gebouwd. Het gaat goed met Terence. Samen met de partnerorganisatie heeft hij kuikens gekocht. Straks gaan die eieren leggen, die hij weer kan verkopen. Zo heeft hij voldoende inkomen om in zijn levensonderhoud te voorzien.

Een deel van zijn reintegratiebudget heeft Terence benut om in Nederland - samen met Solid Road - een generator op zonneenergie, een landbouwmachine en gereedschappen te kopen. Solid Road heeft ervoor gezorgd dat de goederen per vliegtuig naar Uganda zijn vervoerd.

Bron: Solid Road

Meer terugkeerverhalen

Projecten van Solid Road

Twitter Solid Road @SolidRoad_nl